Nascholing

In het kort

De (StiPCO) nascholing Update Medicatiebeoordeling is de jaarlijkse terugkomdag voor apothekers en apotheekhoudende huisartsen die een opleiding Medicatiebeoordeling gevolgd hebben. Centraal in de Update 2019/2020 staan gewrichtsaandoeningen, farmacogenetica en doseren bij overgewicht.

Voor wie

Apothekers, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren

Openbare apotheek

Duur

1 dag

Groepsgrootte

Maximaal 16

Accreditatie

ABC 1:  in aanvraag

KNMP:  in aanvraag

NVZA:  in aanvraag

Kosten

€ 315,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

Er zijn momenteel geen data beschikbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een bericht naar info@ivm.nl en om welke nascholing het gaat.

Inhoud

Centraal tijdens de Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. Dit jaar komen herziene richtlijnen  aan de orde zoals depressie, angst en CVRM. U krijgt nieuwe kennis over de behandeling van gewrichtsaandoeningen en het doseren bij overgewicht en bariatrische chirurgie. En we kijken naar de praktische gevolgen van de herziene richtlijn medicatienbeoordeling en het NHG-Standpunt farmacogenetica.

Met deze actuele kennis bent u in staat uw vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heeft u tijdens deze dag ruim de gelegenheid uw ervaringen uit te wisselen met uw collega’s en casussen te bespreken.

De Update duurt een dag. Met een abonnement op CME-Online kunt u daarna een niet-verplichte herhalingstoets maken. Deze levert u 1 extra accreditatiepunt op.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • Bent u op de hoogte van de meest recente richtlijnen rond CVRM, depressie en gewrichtsaandoeningen
  • Kunt u huisartsen helpen met het werken met farmacogenetica
  • Kunt u doseeradviezen geven bij overgewicht en patiënten met bariatrische chirurgie

Bijzonderheden

Deze nascholing staat ook open voor deelnemers die niet via IVM en CME-Online een basiscursus Medicatiebeoordeling hebben gevolgd. 

De inhoud is in de zomer van 2019 volledig gereviseerd.

De Update bestaat uit een dag nascholing bij het IVM en een niet-verplichte digitale eindtoets in CME-Online.

Deelnemers aan deze nascholing kunnen aanspraak maken op een financiële vergoeding via StiPCO, het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers. Deze vergoeding betreft € 50,- per accreditatiepunt, met een maximum van 20 punten per jaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.knmp.nl/professie/stipco.

De niet-verplichte digitale herhaaltoets maakt u via uw eigen abonnement op CME-Online.

Ervaringen

Cursisten gaven de nascholing vorig jaar een 8,3!

Contact

Laatst gewijzigd op 27 maart 2020