Nascholing

In het kort

Als apotheker verleent u vrijwel zeker zorg aan cliënten met thuiszorg of een kleinschalige woonvorm. In de toch al complexe keten van farmaceutische zorg betekent dat een extra schakel. Hoe zorgt u in zo'n situatie voor de best mogelijke zorg? En waar hebt u allemaal rekening mee te houden? StiPCO

Voor wie

Apothekers

In de sectoren

Openbare apotheek

Duur

10.00 - 15.00 uur, lunch is inbegrepen

Groepsgrootte

Maximaal 16

Kosten

€ 220,00 per groep (vrij van BTW)

Beschikbare data

Er zijn momenteel geen data beschikbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een bericht naar info@ivm.nl en om welke nascholing het gaat.

Inhoud

Als apotheker verleent u vrijwel zeker zorg aan cliënten met thuiszorg en aan cliënten in een woonzorgcentrum of een kleinschalige woonvorm. In de toch al complexe keten van farmaceutische zorg betekent dat een extra schakel. U hebt ineens niet alleen te maken met de cliënt - en wellicht diens mantelzorgers- maar ook met zorgmedewerkers die helpen bij het gebruik van de medicatie, én met een veelheid aan regels en richtlijnen die gelden voor de betrokken zorgorganisatie.

Dat vraagt meer communicatie, meer afstemming. En natuurlijk wilt u graag uw rol als farmaceutisch deskundige waar maken. Maar hoe doet u dat? Waar moet u rekening mee houden? Hoe zorgt u ervoor dat uw deskundigheid verder reikt dan de voordeur? Op welke manier kunt u de zorginstelling - en daarmee uw cliënt - van dienst zijn met goede adviezen en werkwijzen?

De nascholing wordt gegeven door een apotheker van het IVM, die zeer ruime ervaring heeft met het begeleiden van zorgorganisaties bij alle onderdelen van het medicatieproces.

Resultaat

Na afloop van deze nascholing bent u vertrouwd met de bijzonderheden van het medicatieproces in een zorgorganisatie. U weet welke knelpunten vaak voorkomen en welke rol u kunt spelen bij het optimaliseren voor de zorg voor uw cliënten.

Bijzonderheden

Het |IVM bood deze nascholing eerder aan onder de naam Optimale medicatiezorg voor patiënten met (thuis)zorg.

Contact

Meer informatie

Laatst gewijzigd op 23 september 2021