E-learning

In het kort

De apotheek in je hand: patiƫnten hebben veel mogelijkheden om (farmaceutische) zorg via hun mobiele telefoon te regelen. Deze cursus laat apothekers, farmaceutisch managers en consulenten zien waarom het van belang is om tijdig aan te sluiten bij digitale ontwikkelingen in de farmaceutische zorg.

Voor wie

Apothekers, Farmaceutisch consulenten, Ziekenhuisapothekers

In de sectoren

Apotheek, Ziekenhuisapotheek

Duur

2 uur

Accreditatie

KABIZ:  in aanvraag

Kosten

€ 21,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning FPZ in de digitale revolutie - Waarom

€ 21,95

Inhoud

De apotheek in je hand: patiënten hebben steeds meer mogelijkheden om (farmaceutische) zorg via hun mobiele telefoon te regelen. Digitale zorg is zo langzamerhand overal. Technologieën zoals kunstmatige intelligentie, wearables, apps en digitale therapeutics leveren zorgdata, die samengevoegd een veel exacter beeld van de patiënt en welzijn geven, dan we ooit hebben gezien. 

Ook apothekers hebben steeds meer mogelijkheden om de continue stroom van patiëntendata in te zetten bij hun professie: het bevorderen van verantwoord medicijngebruik. Effectieve inzet van digitale zorgtoepassingen kan de farmaceutische professie versterken en de zorg persoonlijker in de huiskamer van de patiënt brengen. Maar welke randvoorwaarden zijn essentieel voor implementatie? En niet te vergeten: welke ethische overwegingen zijn cruciaal voor het verankeren van de kernwaarden van de apotheker, ook in digitale zorgprocessen.

Deze cursus laat apothekers, farmaceutisch managers en farmaceutisch consulenten zien waarom het van belang is om tijdig aan te sluiten bij de digitale ontwikkelingen in de farmaceutische zorg.

Resultaat

Na afronding van deze cursus kun je:

  • Ontwikkelingen in digitale zorgtoepassingen herkennen.
  • De noodzaak van digitale toepassingen in de farmaceutische zorg begrijpen.
  • Bestaande digitale toepassingen in de farmaceutische zorg benoemen.
  • De voordelen van digitale toepassingen in de farmaceutische zorg benoemen.
  • De verschillen benoemen tussen digitale toepassingen en ICT. 
  • De begrippen ‘Internet of Things’ en big data uitleggen.
  • Begrijpen wat cruciale voorwaarden zijn om digitale toepassing succesvol te kunnen implementeren in je apotheek, bijvoorbeeld omtrent privacy en veiligheid van gezondheidsdata en omtrent ethische overwegingen.
     

Bijzonderheden

Deze cursus is als losse e-learningcursus te volgen. Samen met de cursus FPZ in de digitale revolutie - Hoe vormt het een tweeluik. Beide cursussen maken ook onderdeel uit van de Masterclass FPZ in de digitale revolutie. 

Contact

Laatst gewijzigd op 7 januari 2020