Nieuws

In het kort

Blijf op de hoogte van Medicatieveiligheid met onze succesvolle Masterclass Medicatieveiligheid of Kennislunch XL (met gastsprekers van IGJ).

Blijf op de hoogte van Medicatieveiligheid met onze succesvolle Masterclass Medicatieveiligheid of Kennislunch XL (met gastsprekers van IGJ).

 

Masterclasses Medicatieveiligheid - meer dan regels en richtlijnen

Binnenkort organiseert het IVM een aantal Masterclasses Medicatieveiligheid. Wij zien voortdurend dat het goed vormgeven van beleid een flinke uitdaging is. Veel kwaliteits- en beleidsmedewerkers worstelen met vragen als:

  • Hoe geef ik goed vorm aan het medicatiebeleid van de organisatie?
  • Hoe zorg ik dat de medewerkers ook echt op die manier gaan werken?
  • Met welke richtlijnen en protocollen moet ik rekening houden?
  • Hoe richt ik een geneesmiddelencommissie op? En; hoe zet je deze effectief in?
  • Hoe krijg ik zicht op de medicatieveiligheid van mijn organisatie? 

 
Tijdens de Masterclass leer je van de apothekers van het IVM hoe je een medicatiebeleid goed kan implementeren. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van eigen ervaringen en oplossingen.

 

Kennislunch XL

Wil je ook in gesprek met IGJ over de ervaringen en onduidelijkheden rondom de toepassing van het kwaliteitskader en omgaan met de grijze gebieden in de Veilige Principes? In 2017 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) het nieuwe toetsingskader bekend gemaakt voor zowel de langdurige- en thuiszorg. Een mooi moment om IGJ inspecteurs te vragen toelichting hierop te komen geven naast het beantwoorden van je vragen.
 
Verder praten we je bij over actuele zaken in de medicatieveiligheid, waarbij er ruim aandacht en tijd is voor onderlinge uitwisseling. En we besteden aandacht aan medicatieveiligheid op de dagbesteding.

Laatst gewijzigd op 25 oktober 2018