Nieuws

In het kort

Het IVM is voor de ontwikkeling van de nieuwe Kwaliteitsstandaard Medicatietrouw op zoek naar verpleegkundigen specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners die hun ervaringen willen delen.

Het IVM is voor de ontwikkeling van de nieuwe Kwaliteitsstandaard Medicatietrouw op zoek naar verpleegkundigen specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners die hun ervaringen willen delen. De volgende vraagstukken komen aan bod:

  • Wat zijn knelpunten bij het signaleren en begeleiden van medicatieontrouwe patiënten?
  • Welke praktische oplossingen komt u tegen in de praktijk?
  • Heeft u ideeën om het proces van signaleren en begeleiden van medicatieontrouwe patiënten te verbeteren?

Een mooie gelegenheid om uw kennis en ideeën te delen met collega’s uit het veld! Ook helpt u mee bij de ontwikkeling van de kwaliteitsstandaard. Heeft u hier belangstelling voor? Meld u dan aan bij Marjorie Nelissen (via m.nelissen@medicijngebruik.nl).

Voor wie is deze kwaliteitsstandaard?

Binnenkort start de ontwikkeling van een nieuwe Kwaliteitsstandaard Medicatietrouw in opdracht van V&VN en ZonMw. Deze standaard is bedoeld voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen in de thuiszorg, huisartsenpraktijken en zorginstellingen. Voordat we met de ontwikkeling starten, horen we graag de ervaringen van deze doelgroepen in de dagelijkse praktijk. Ook horen we graag hun wensen over scholing, organisatie van de zorg en aanbevelingen in de standaard.

Wanneer vinden de brainstormsessies plaats?

U kunt zich individueel aanmelden voor één van de brainstormsessie. De sessies zijn op:

  • Maandag 12 november (vooral voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten)
  • Dinsdag 13 november (vooral voor verzorgenden)
  • Donderdag 15 november (voor alle disciplines)

De brainstormsessies nemen anderhalf uur in beslag - op alle dagen van 15.00 tot 16.30 uur - bij het IVM in Utrecht. Bij meerdere deelnemers uit één organisatie of samenwerkingsverband bestaat de mogelijkheid dat wij naar u toekomen. Deelnemers krijgen een vergoeding van €75,- (inclusief reiskosten) voor hun deelname.

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor één van de brainstormsessies? Of wilt u liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjorie Nelissen (via m.nelissen@medicijngebruik.nl of 088 8800 400). Vermeld bij aanmelding ook welke datum uw voorkeur heeft en wat uw achtergrond is.

Contact

Laatst gewijzigd op 23 oktober 2018